söndag 11 september 2016

Välkommen till min blogg!


Den här bloggen dedikerar jag till fenomenet och systemet bullet journal. Förkortat kallas det för bujo. Jag heter Jenny och därav namnet på bloggen, Jennys bujo.

Bullet Journal har bara funnits i några få år, ändå är det redan väldigt populärt. Mycket tack vare all nätpublicitet och den snabba spridningen som blir när något delas på nätet.

I USA är det redan väldigt stort. Det börjar växa snabbt även i Sverige.

Därför tyckte jag att det var läge att skapa en blogg om detta.

Vad är en bullet journal?


I korthet är det en anteckningsbok, vilken som helst, i vilken du med en penna, vilken som helst, skriver ned allt vad du gör och vill göra, på ett och samma ställe.

Istället för att skriva en lista på en lapp, en sak att göra på en post-it, en annan lista i en anteckningsbok, ytterligare en i en annan anteckningsbok, så samlar du allting i en och samma bok.

Denna bok kallas bullet journal. Varför?

I och med att du använder dig av Ryder Carrolls Bullet Journal-system, som organiserar det hela på ett enkelt men effektivt sätt.

I väntan på fler inlägg, titta gärna in på min sida som heter just "Vad är en bullet journal?". Där har jag även lagt upp länken till en video där Ryder Carroll själv förklarar sitt system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar